});
Atelier Acht
Atelier Acht

- kunst en cultuur in Deventer -
- informatie en participatie -

Skip Navigation Links

Verhalenschrijfwedstrijd

Resultaten

Wij willen graag iedereen die belangstelling toonde of meedeed hartelijk bedanken. Van de vele belangstellenden (28) hebben uiteindelijk 11 mensen een verhaal ingestuurd.

De jury heeft alle inzendingen met aandacht gelezen en op professionele wijze aan de hand van de gestelde criteria onder de loep genomen. Omdat de juryleden ieder vanuit hun eigen professie naar het werk keken, was de discussie over de kwaliteit, de originaliteit en de andere voorwaarden waaraan de verhalen moesten voldoen heel boeiend. Het bleek dat alle verhalen wel iets sterks van de voorwaarden in zich hadden zoals: originaliteit, tot de verbeelding sprekend, met een duidelijke verhaallijn en aansluiting op de illustraties. Originaliteit was één van de moeilijkste eisen, zo bleek. Omdat de illustraties de schrijvers min of meer aan banden hebben gelegd, zijn deelnemers verleid tot verhalen van gelijke strekking zoals een zoektocht naar vriendjes en familie. De jury moest diepere invalshoeken aanboren om tot de conclusie te komen welke inzending het meest voldeed aan de voorwaarden voor een verhaal voor peuters en kleuters.

Daarmee kwam één verhaal naar voren. Een origineel stapelverhaal met een verhaallijn op rijm waarmee de voorlezer de kinderen op aangename wijze meeneemt in gebeurtenissen en ontdekkingen. Spelenderwijs wordt daarmee verbeeldingskracht aangeboord. Kortom: heel aantrekkelijk voor peuters en kleuters.

Met de winnaar wordt, zoals ook bij professionele schrijvers gebruikelijk is, het verhaal geredigeerd in samenwerking met illustrator Marian Hage en schrijver Margreet Strijbosch. De andere deelnemers willen we hartelijk bedanken voor hun bijdrage en (zoals beloofd) belonen met een attentie. Deze attentie wordt een door Marian Hage, de illustrator van deze wedstrijd, te maken kunstwerkje.

Met dank aan de jury:
Marian Hage beeldend kunstenaar en maker van de prenten
Joan Korten Boekhandel Korten, gespecialiseerd in jeugdliteratuur
Margreet Strijbosch schrijver van o.a. kinderboeken.

Wedstrijduitslag

De wedstrijd is gewonnen door Inge Strijker uit Zwolle. Ook via deze weg van harte gefeliciteerd!