Atelier Acht
Atelier Acht

- kunst en cultuur in Deventer -
- informatie en participatie -

Skip Navigation Links

KIJK Wijhe

De Commissie

De tentoonstellingscommissie van KIJK Wijhe heeft als doel beeldende kunst van kunstenaars binnen en buiten de gemeente Olst-Wijhe dicht bij de inwoners en bezoekers te brengen. 

De commissie bestaat uit:

Anneletty Schumacher, kunstenaar
Henny Schaapman, kunstenaar
Ina Hascher, kunstkenner
Ria Zandleven, cultuurcoach

De commissie KIJK Wijhe selecteert, samen met de kunstenaars, zowel twee- als driedimensionale en virtuele kunstuitingen. Werk waarmee het publiek de wereld van de verbeelding, verwondering of verstilling wordt ingetrokken. Soms zal het spraakmakend zijn. Zeker is dat KIJK een bezoek aan het gemeentehuis zeer de moeite waard maakt en veel publiek gaat trekken.

Het gaat om drie exposities per jaar in de volgende periodes: van januari t/m april, van mei t/m augustus en van september t/m december.
Tot en met mei waren Ellis Blom en Veerle Koch, beide fotograaf, de eerste exposanten.
Van 30 mei tot t/m 4 september was er een expositie van het werk van Egbert Hascher, kunstschilder.

De laatste expositie van dit jaar is samengesteld door de deelnemende kunstenaars van 't Sal en de commissie KIJK Wijhe. Het is een veelzijdige expositie omdat de verschillende kunstenaars allemaal hun eigen stijl en discipline hebben en werken met verschillende materialen en technieken. Bezoekers komen ongetwijfeld werk tegen waardoor ze geraakt worden.

Deze expositie loopt van 9 september tot 31 december 2013 en is te bezoeken in het gemeentehuis,  Raadhuisplein 1, van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Kunstbon

Kunstbon 't SAL, de kunstenaarsverenging in Olst-Wijhe heeft met ingang van 7 september Kunstbonnen te koop waarmee werk van de aangesloten kunstenaars gekocht kan worden. Leuke cadeautip. Vraag aan iedereen een kunstbon en betaal daarmee een kunstwerk naar keuze. Bekijk het werk van de kunstenaars op de site van 't SAL.
www.tsal.nl