Atelier Acht
Atelier Acht

- kunst en cultuur in Deventer -
- informatie en participatie -

Skip Navigation Links

Kijk Wijhe

Schilderkunst

Werken van Egbert Hascher

30 mei t/m 4 september 2013, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Raadhuisplein 1 te Wijhe.

Schilderkunst De commissie KIJK Wijhe is blij dat kunstschilder Egbert Hascher uit Wijhe zijn werk wil laten zien in het gemeentehuis van Olst-Wijhe. In de maanden juni, juli en augustus kan iedereen zich laten meevoeren in de wereld van verbeelding en beleving van Hascher.

Met dit werk slaagt KIJK Wijhe, na de succesvolle foto-tentoonstelling 'gestrikt verleden', er opnieuw in kunst dicht bij de bewoners en bezoekers van Olst-Wijhe te brengen.

Egbert laat zich vooral inspireren door sferen en landschappen en werkt dat het liefst uit in abstracte vorm waarbij hij veel aandacht besteedt aan de compositie. Hoewel kleur van invloed is op zijn werk is de lichtheid en matige toepassing van verschillende kleuren kenmerkend voor zijn stijl.Grabados de la Palma

Grabados de la Palma

 

In deze expositie is o.a. werk te zien, geïnspireerd door de mysterieuze rotsgravures bij Los Llanos de La Palma, een meanderende waterloop door de grillige bergstructuren. Dichter bij huis stroomt de IJssel op een zelfde, maar minder uitbundige manier, langs het Sallandse landschap en dat laat zich vertalen als een rode draad op het doek.

 

 Een recent interview met Egbert is te vinden op www.atelieracht.nl/arial (Arial 2 vanaf p.4)

Egbert heeft jaren als tekenleraar gewerkt bij de scholengemeenschap in Deventer. Een mooie baan maar met zo veel investering van creatieve energie dat zijn eigen kunstenaarschap er vaak bij inschoot. Sinds 2007 kan hij zich echter volop met schilderen bezighouden. Hij leeft zich daar dan ook goed in uit en het resultaat mag er zijn!

Kijk ook op de site van Hascher (http://www.hascher.nl/)